lisa's FotoPage

By: LISA WADI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Saturday, 11-Jun-2011 17:47 Email | Share | | Bookmark
HASIL KERJA YANG PERTAMA

Waaahhhh...sungguh bersawang FP aku nie....ne way just nak kongsi hasil kerje aku yang pertama sejak aku mule menjinakkan diri ke dunia FOTOGRAFI...so aku kepade sesape yang sudi bagi aku comment2 yang membina dan ape2 je cadangan sile kan yer....aku teramat2 zero dlm dunia fotografi nie...







bucket.com/albums/tt53/umiemado/SIRAH%20VS%20EWAN/32.jpg[/IMG]



















ini adalah sebahagian dari hasil kerja aku....so...ade sebarang comment n cdgn sile isi borang di bawah yer....




Friday, 17-Jul-2009 05:38 Email | Share | | Bookmark
SELIPAR KAKIKU

Wihuuuuu..entry kali nie ialah keje FP dari puan qudut...sebenornye si qudut lme bebenor dah suh aku wat tag siper ni ha..tp aku xsng lg wat mse itu...

Nak dijadikan cite...kunun2nye ari isn pepagi dtg awl nk wat lh cte psl siper aku ni ha...peh 2..cari pny carik siper aku kat opis ni xde kat tmpt biase aku sepak sebelum balik....
Maka aku berpk sejenak...kut2la aku terrrrr....bwk blik kan..tp aku mmg pasti aku xkn bwk blik siper 2..sbb nnt abg mado bsing kete dei jd rak kasut2 n siper2 aku...silap2 haribln abis sume siper2 aku yg buruk2 diloyongkan ke tong sampah oleh abg mado...bknnye die kire 2...abg mado 2 da ltih warning aku...ahahahahaha...

Ha.....baru aku teringat ari ahd lpas opis aku wat clean n clear floor st opis ni...kasi shinning2 ckit...
aku pk mesti bangla2 2 da buang siper 1 juta aku 2...2ari aku cari siper aku...at last..aku jmpe gak siper aku..korg tau bangla 2 ltk katne...dorg letak siper aku kat atas almari pantry opis aku
pale boot tol la bangla...oklah..jom bace yg ape aku mencecer...ni...

TAJUK : SELIPAR KAKIKU


BELI KAT MANE : HYPERSHOES RAWANG

TARIKH BELI : 31/7/2007

KENAPE AKU SUKE SIPER NI :
Aku suke sgt pkai siper ni sbb aku mnt pd designnye n tapaknye..mse mule2 bli dlu siper ade reben atasnye..lme2 die tercabut sndri..dan walaupun da makan tahun aku pkai tp tapak dei stiil cool x koyak @ pun patah..malah siper xlicin pun..pendek kate aku mmg pueh ati ar..beli siper ni sbb wlpn jename nye xsehebat sandal2 aku yg len tp inilah siper yg murah paling lame bertahan di kakiku...

DAH BWK SMPI MANE SIPER NI : Aku da bwk siper ni smpi kg abg mado kat KELANTAN..2 bln sebelum ni mane2 aku pegi mst pkai siper ni...tp skang aku nk bg dei relax2 kat opis aku jer...xleh bwk kuar sbb dei da veteran..

UCAPAN : Oh..selipar unguku yg comey...aku tetap setia menyarungkan kau di kakiku...selagi kakiku berpijak di opis ni...aku harap kau tetap setia membawa langkahku dengan sopan dan berhemah...








Friday, 10-Jul-2009 05:42 Email | Share | | Bookmark
CROSS COUNTRY / JOGATHON

Wihuuuuu.....da lme aku x updet ini FP...hari ini aku kembali dgn tajuk baru...iaitu CROSS COUNTRY / JOGATHON..
Nak Dijadikan ceritenye lah kan...akhir bln lpas APISB tmpt aku mncri rejeki ni telah mengadakan acara bulanan sebelum smpi ke tahun yg baru...maka,di akhir bulan JUN yg lepas berlangsunglah satu acara pertandingan yg sperti tajuk d atas...
Aktiviti ini juga julung2 kalinya diadakan dengan melibatkan 5buah negara yg ade bkerje di dlam APISB...mereka terdiri drpd negara Indonesia,Bangladesh,Pakistan,Vietnam dan Myanmar...
Kami sebagai warga negara MALAYSIA turut menyertai dlm ini acara...
Motif Sebenar acara ini diadakan ialah ingin mewujudkan satu keharmonian kami sebagai warga negara MALAYSIA...dan sebagai pekerja di APISB..disamping itu juga kami turut dapat menaikkan semangat warga asing utk bekerja di MALAYSIA dan yg lebih penting skali iaitu di dalam syarikat APISB ini...

Oleh itu,semua peserta yang terlibat dlm acara ini ialah seramai 350org...
Kami juga turut dibantu oleh Pasukan RELA dan ST.JOHN AMBULAN...maka dgn itu mari kite melayan gambar2 yg dah aku capturekn... wiwiwiwiwiw....


Budak nie x terlibat lgsg dlm acara nie...bdk nie adalah anak kepade slah seorag peserta yg terlibat...
x kering gusi ktorag mlayan budak ni...bygkan kami bercakap dgn menggunakan bhs inggeris dan melayu tp dei ckp bhs ibunda dei (pakistan) aduhai...naik pening melayan...tp syok sbb bdk2 kn kelakr gles....
nk aje ku bawak lari dak ni...da la comey...pas 2 mulutnye xrti2 diam....


Huhuhuu....contohilah aku wlpn penat berlari masih sempat memberikan pose yg terbaik...yihaaaaaaa,,,


budak2 kecit barisan depan ni bkn peserta...tp sje nk interframe dlm ini gambar...


yeah....kamilah warganegara MALAYSIA yg harmoni...berbilang kaum n bangsa...


Para peserta yg mewakili MALAYSIA sekaligus mewakili APISB (yg ade pkai no 2 jer...peserta yg len sje2 nak wat havoc mjlis jer...)


Inilah para peserta wanita yg mengharumkan nama negara MALAYSIA dan APISB






hiak...hiak...marilah bersenam utk menyihatkan badan....


inilah tunggak peneraju APISB...bosku yg hensem n sporting morting


inilah pemenang2 bg CROSS COUNTRY / JOGATHON 2009


wihuuuuuu....are u ready?????????.............

Acara berlangsung dlm keadaan hujan renyai,namun semua peserta tetap bersemangat utk meneruskan acara ini...
Acara juga bermula dr jam 8.00pg dan berakhir pd jam 12tghri...Oleh itu korang nantikan kemunculan acara
APISB pd bulan JULAI...oleh itu sambutlah seruan ku ini...

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA.......

P/S : MAAF...GAMBAR TIDAK DISUSUN DGN TERTIB..KERNE AKU KETIKE CERITA INI DITAIP...TELAH BERLAKU BEBERAPA MASALAH TEKNIKAL...HARAP MAKLUM...


Tuesday, 2-Jun-2009 01:49 Email | Share | | Bookmark
BALIK KG + TOK BALI + PANTAI BISIKAN BAYU

BALIK KG
Wiiiiihuuuuuuu....nak balik kg nak balik kg...nak dijadikan citenye lah kan...sebenornye..aku n abg mado rancang nak balik kg abg mado pd cuti hari pekerje (1/5/09)tp ditunde kerne aku terrr...pakse..mengikut trip company aku ke Phuket...so abg mado ajak balik ujung bln jugak...aku suke je..sbb dpt jenjalan n travel jauh2..tp klo balik kg abg mado aku biasenye amik pakej je...(3hari 2mlm)hehe...bkn pe sbb cuti aku x mengizinkan aku nak balik lelame...nnt raye ar..balik lme ckit...

So ujung bulan pun da msuk, jd pg 29/5 ktorang gerak dr umah kami kol 6pg..abg mado poyo sgt kunci jam handphonenye kol 4.30pg knonnye nak gerak kol 5pg...ble hp die da memekak dei bantai g ttp terus pastu bkn nak bgn..tp sambung tdo blik...aku pun pe lg turut menyertailah penyambungan dalam penghasilan taik mata...

6jam da berlalu dgn 3kli benti maka..sampailah aku d kuala krai..tp sesampai je kami di tangga kuala krai abg mado pg jengok kjap samaade bot kwnnye ade lg ke x tggu kami...10mnt kemudian abg mado naik die bgtau kite da terlepas bot kol 12,so kami kenelah tggu bot kol 3...huh...ltihnye....jam bru kol 12.30 mne nak pg ni...
so abg mado ajak g makan2 jln2..lepak2...aku rse da tih sgt aku bjalan tp tgok jam bru kol 1.30...
nak xnak kenelah tggu gak motobot kat tempatnye...aku dgn kebosanan + kemarahan yg melande tggulah kami kat stu..nasib baik Seni ade bwk mjalh wanita..xdelah aku bosan sgt nak menunggu kat stu..
Untuk pengetahuan semua


Klo anda nak tahu,di kuala krai ade beberape perkampungan yg kene menyeberangi sungai kelantan utk sampi ke rumah masing-masing...klo dari ayat yang sopan rumah2 nie seolah2 berade di dalam sebuah Pulau...tp klo dari ayat yg kureng sopan rumah2 nie seolah2 berade di dalam hutan...
tp bg aku dei seolah2 berade di dalam sebuah pulau...nak2 lg klo di waktu mlm...wow cantiknye pemandangannye...mule-mule aku sampi di kg abg mado...perasaan truje + takot + xtau nak ckp cmne...tp ble da lme2 aku rse da xheran dah...even aku suke balik kg abg mado sbb rse tenang....sgt.....
nielah....bot yg akan aku naik...tukang bwknye g solat jumaat jap...



ha..aku da naik bot da...ltih gle aku tgu...
Akhirnye aku sampi gak di rumah bapak mertuaku...

TOK BALI..
Dikesempatan kali nie kami balik kg,bapak mertuaku ajak g jln2 ke Pantai Tok Bali...segale rancangan yg dirancang berjlan dgn lancar....yg dianggotai oleh keluarge abg mado...tapi 1jam lg ktorang nak smpi tok bali hujan trun dgn lebatnye...tp ktorang ttp truskn perjalanan sampi ke tok bali..sampi kat sne hujan xbnti2 lg...
so ktorg just lepak2 kat pondok stu sambil tgu hujan rede...tp pas 1jam kat stu hujan xrede2 jgak tp perot memasing da wat bkk klas jamming kat dalam..abg mado ajak ktorang cr port untuk makan-makan2 ar pe lg...so cari-cari pny cari ktorg dok la reramai kat pondok yg dekat ngan jeti tok bali 2...


sebenarnye tujuan nak g tok bali sbb nak trun ke jeti tok bali nak tgok ikan-ikan yg segar2 dari laut..







nielah sume kapal-kapal yg bawak balik ikan,sotong,udang yg segar-segar...tp misi aku nak beli lobster menemui keterkilan...sbb xde lobster yg dbawak...just udang-udang buat mee adelah...
lagipun aku da jnj ngan qudut gak nak blikn dei lobster...abg mado leh crikn kat sungai kelantan...tp kli nie balik bnyk aktivti lak...


So..misi pembelian ikan-ikan segar dah pun dilaksanekn...adik-adik ipar aku memborong ikan n sotong2 kat stu..aku pun puas ati gak sbb dpt tgok kapal2 nelayan yg besar2 n tgok care dorang mengagihkan ikan-ikan2 n hidupan2 yg dibawak 2...aku jugak dipahamkan...kapal2 nelayan yg besar2 2 kebiasaannye dorang pg ke laut lbih kurang selame sebulan...masih segar btol,kulit ikan masih cantik2 lg n btol2 freshla...tp klo nak bli yg btol2 fresh sesangat...blilah kat bot yg kecik2..coz bot kecik dorang g tgkap ikan balik hari je....tp xbnyakla..huhuhuhu.....da lbih 2jam ktorang kat sne...so ktorang pun teruskan lg misi jalan-jalan kami.kali nie kami nak menuju ke Pantai Bisikan Bayu plak...hny 20mnt je dr tok bali...

Sampai di PBB hujan xbnti2 lg...tp xlah selebat yg kat tok bali td...kat sni hujan renyai2 je...sampi sne adik-adik ipar aku sempat membasahkan badan dorang ngan air laut 2...tp aku xjoin membasahkan badan aku coz abg mado xbg..hujan....tp mmg aku xnk pun...mls rsenye..da puas mndi laut...









lepas 1jam lbh ktorang kat stu,jg abah mertuaku ajak balik..sbb knonnye nak ke besut lak...
otw nak ke besut yg makan mase 1jam je lg...hujan makin lebat...so kami xjd nak teruskan perjalanan lg ke sane,...so kami ptah balik terus ke kuala krai...n ijo selaku ketua pelancongan kami berjanji akan bwak kami ke besut @ ke pulau2 yg berdekatan...tp aku telah memberi request kpde beliau yg aku teringin nak pg tgok Masjid Kristal...wihuuuu....
Sebelum sampi di kuala krai...kami sempat benti beli2 buah dulu...abg mado bertanya pd aku...nak mkn timun betik x?@ dlm bhse kl tembikai betik...mulenye aku igt tembikai yg isinye dalam wrne kuning 2..n bjinye warne itam...


tp rerupenye isinye wrne ptih n adela kunig2 ckit tp...bjnye wrne putih...n care mknnye ialah dengan santan...ptotlah abg mado plikje tgok muke aku...sbb dei tny aku mkn x aku ckp mknje...pas2 die ckp katne sbb xde jual kat rwg...tp aku ttp confident ngan kenyataan aku...huhuhu...
alih2 len plak...aku pk len abg mado pk len...aduhai....xpelah nie 1 pelajaran bg aku...
setiap kli blik kg abg mado adeje pelajaran baru yg aku belajar....bgus tol la....
hahahahahaha....

Makanye....tamatlah...percutian aku balik kg selame 3ari...so mgkin bln pose kami akan balik kg lg klo diberikan kesempatan....


nie 2 badik ialah anak-anak adik ipar,yg si Aliff 2...beberape bulan sebelum ni kami balik dei da pndi merangkak...tp kli ni kami balik dei da pndi berjalan da...hahaha....nnt lg skli kami balik dei da pndi berceloteh lak...


nie...kakak kpd aliff...iaitu Ain..mulutnye semakin petah bercakap...xkering gusi je selalu tgok telatah die...

Okeylah sampi kat snijelah cite aku balik kg mggu lpas...ok...daaaaaaaaaaa.......

P/S :Jika anda ade sebarang pertanyaan tentang ini cerita...bolehla di ajukn kepade sy...



















Wednesday, 27-May-2009 00:12 Email | Share | | Bookmark
JALAN-JALAN CARI PASAL....

Ja....lan...ja...lan...jalan-jalan cari pasal...yihaaaaaaaa...alkisahnye...minggu lepeh...aku terrr...amik mc...oleh itu...xkn da mc aku nak dok umah je kn...klo nak suh aku tdo 2 jgn harapla...aku klo da bgn xrti nak tdo2 blik ni...melainkan badan aku da btol2 tidak berdaya...
Tapi sbenarnye...aku mmg da plen ngan kak nor nak jalan-jalan cari pasal hari 2...pe lg mcm org mgantuk d sorongkan bantal la...planning yang d rancang sudah menemui jalannye...
jadi...kami plen nak g tgok movie...nite at the museum 2...wooo...best gak ar..ctenye..

So...pas 2jam..cte pun da abis..so ktorag gerak ke mid valley plak...
tp Mid Valley skrang nie..aku rse xsemeriahnye...mid valley cam dlu...ahhh...wateverla...janji ari 2 aku dpt relaxkan otak aku....
jalan-jalan pny jalan...nak djadikan cte ari 2 kat mid valley,ade Astro wat promotion channel baru...
so..sjela...dok menayang muke kat pengacara 2 hari 2...skli dptla...d inteviu ckit oleh pengacare 2...rerupenye..soalan yg di ajukan bakal memenangi hadiah...wiwiwiwi...
aku n kak nor ngan selamber..menjawabnye...so dptla kitorang free gift dr pihak astro sorang 1...

So muke da glemer kat mid valley 2...da jd cam ala2 artis...da..so ktorg pun da lapar...trus cr port la..mne nak lunch...
kak nor ngan murah hatinye...dan sememangnye baik gles...blanje aku mkn kat Steven Tea Garden..



inilah model mustika...hehehe...(kak nor)


gambar ni belatar belakangkan sempene ngan promotion 'MACAU' ktorang suh sorang cne ni tgkp kan gmbr kitorang,tp dei cam blur2 nak gnekn camere 2...apedaa...simple thing pun gelabah...
hahaha...


aku xmo...makan kat dunkin donat tp nak tgkap gmbar donut yg besar 2 jer....


pewww......witttt...renungan mate dr kak nor....


asal bolehje...korang ni kan....



hahaha....sandal ni...kak nor dengan murah hatinye membayarkan utk aku...aku nak byarkn dei xbg...aduyai..aku sebenarnye segan nak mampuih...kuar ngan k.nor ni sbb asalkn kuar ngan dei je mesti sume2 dei yg byrkn..aduhai...budi baik kak nor xdpt aku nak blaskn ngan wang ringgit....hanye doa..semoge kak nor sentiase d murahkn rezeki sekeluarge...panjang umur....n sntiase cool je...
apepun aku seronok dpat kwn nagn kak nor ni bkn kerane dei ske bnje aku...tp dei seolah2...cam kakak aku sendri...apepun...i love u kak nor....

okeylah...sampi di sini shaja...cte aku utk mggu lpeh...so tggu cte aku yg terbaru nanti...ok....cau cin cauuuuu.....



[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net